EÄŸitim Kurumu   ( 2141 )   Kitaplarda   ( 1659 )   Yazarlarda   ( 4831 )  
Dergilerde   ( 786 )   Kütüphanelerde   ( 151 )   Åžehirlerde   ( 182 )  
Makalelerde   ( 2196 )   Multi Media   ( 323 )   Fetvalar   ( 895 )  
Hit
9129104
Üye 1490
Online Üye 0

Düzce

 Åžehir Detayı Åžehir No : S- 27  
Diğer Adları Ülke
  Türkiye  
Kurucusu KuruluÅŸ Tarihi
   
   
Åžehir No: S-27 Hit : 7470
Hata Bildirimi Tavsiye Et

Özeti
google map link için tıklayın
why do people cheat why women cheat on men redirect
read here cheat wifes unfaithful wives

Hakkında Bilgi

Düzce

 

Bolu ili topraklarının batı ve kuzeyinde, Sakarya ilinin doğusunda ve Zonguldak ilinin güneybatısında yer alır. Kuzeyde Karadeniz ile sınırdır. Diğer illerle sınırlarını tabii sınırlar oluşturur. Bu sınırları kuzeybatıda Sakarya ile Melen Çayı, batı ve güneyde dağların üst kısımları oluşturur.

Yollara göre doğu-batı yönünde uzanan D-100 karayolu ile TEM otobanı üzerinde yer alır. Bu yollar il merkezinden geçer. Bu konumu ile Avrupa-Asya arasında transit yol üzerindedir. D-100 karayolu il merkezinden ayrılarak Akçakoca ilçesi üzerinden Zonguldak iline bağlanır. Düzce bu konumu ile yol kavşağı şehridir.

Karadeniz Bölgesinin yer şekillerinin özelliklerini yansıtır. Dağlar Karadeniz kıyısına paralel olarak sıralar halinde uzanır. Bu yüzden kıyıda doğal limanlar oluşamamıştır. Kıyıda yer yer falezler ve aralarında genişçe plajlar yer alır.

Batı Karadeniz’in ayakta kalan tek antik kenti olan Düzce’nin tarihi, M.Ö. 1390-800 yılları arasında hüküm süren Hitit (Eti) Medeniyeti’ne kadar uzanır. Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in Bizans ile 1323’te yaptığı savaşlar sonucu Osmanlı topraklarına katılan Düzce, 1869 yılına değin Kastamonu Vilayeti Bolu Mutasarrıflığı, Göynük Kasabası’na bağlı bir bucak olarak tarihte yer almıştır. 1869 yılında (bazı söylentilere göre 1870 yılında) ise Bolu Sancağı’na bağlı Kaza olmuştur. 1999 yılında 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşayan Düzce, 1’i yeni 7 ilçenin bağlanmasıyla 09.12.1999 gün ve 23091 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 584 sayılı KHK uyarınca il olmuştur.

 Ä°l toprakları, kıyı kesimi dışında ortası çukur, çevresi daÄŸlarla kuÅŸatılmış ovalardan oluÅŸur. Kuzeyde Akçakoca DaÄŸları, doÄŸuda Bolu DaÄŸları, güneydoÄŸu ve güneyde Abant DaÄŸları’nın batı uzantıları yer alır. Orta kesimde tarımsal üretim açısından büyük önem taşıyan Düzce Ovası yer alır. İlin baÅŸlıca akarsuyu Melen Çayı’dır. Akçakoca DaÄŸları’ndan doÄŸan bu akarsuyun Melen Gölü de denilen Efteni Gölü’ne kadarki bölümü Küçük Melen Çayı, bu gölle denize döküldüğü MelenaÄŸzı arasındaki bölümüne de Büyük Melen Çayı adı verilir. Tarım alanlarının sulanması ve bu alanların taÅŸkından korunması amacıyla Küçük Melen Çayı üzerinde yapılan Hasanlar Barajı’nın tamamlanma tarihi 1972’dir. Hasanlar Baraj Gölü ildeki tek yapay göldür.

Sanayi sektöründe 1. derecede ağırlıklı iş kolunu orman sanayi oluşturmaktadır. İkinci derecede ağırlıklı iş kolunu av ve tüfek sanayii oluşturmaktadır. Düzce’den Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine ihraç edilen başlıca ürünler; kauçuk fitil, konfeksiyon ürünleri, iç fındık ve fındık mamulleri, alüminyum ve çelik boru mamulleri, yaş ve kuru maya, kapı kilidi, dondurulmuş tavuk ayağı, spiral çelik boru, mobilya, lamine parke, çelik yay, yarı otomatik tabanca, av tüfeği, Mdf lam, kravat, eşarp ve çoraptır. Ormanlık saha dışında kalan bölümlerde özellikle fındık, pancar, mısır, buğday, çeltik ve Virginia tütünü ekimi yapılmaktadır.

Düzce ilinde modern yöntemlerle hayvancılık yapılmaktadır. Başlıca hayvancılık etkinliği sığır besiciliği ve tavukçuluktur.

 

Düzce ormanları üstün nitelikli ve verimlidir. Bir bölümü orman içinde bulunan köylerde başlıca etkinlik ormancılıktır. Bu ormanlardan elde edilen tomruklar sanayi hammaddesi olarak önem taşır. İl genelinde 15 kaplama fabrikası, 400 de kereste ve parke işleme fabrikası veya atölyesi mevcuttur.

Düzce, kültürel çeşitliliğin doğal güzelliklerle buluştuğu nadir illerden biridir. Konuralp Beldesi’nde bulunan ve tarihsel süreç içerisinde bölgede hüküm süren medeniyetlerin özelliklerini gösteren, heykel, seramik, sikke koleksiyonları ile etnografik eserlere sahip bulunan Konuralp Müzesi’nde 1.825 adet arkeolojik eser, 426 adet etnografik eser ve 3.837 adet sikke olmak üzere toplam 6.118 adet tarihi eser bulunmaktadır. İlde 110 sivil mimari yapı, 25 dini- kültürel yapı, 4 askeri yapı ve 5 doğal anıt olmak üzere toplam 144 adet taşınmaz kültür ve tabiat anıtı bulunmaktadır.
İl genelinde biri inÅŸaat halinde olmak üzere yönetimi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait  toplam 4 adet  halk kütüphanesi mevcut olup, 1 adedi il merkezinde diÄŸerleri ise Akçakoca, Çilimli ve Yığılca ilçelerinde bulunmaktadır. Ayrıca İl Merkezinde yeni Hükümet Konağı bahçesi içerisinde yeni bir Halk Kütüphanesi inÅŸaatı tamamlanmış olup, faaliyete geçirilmiÅŸtir. 
İlde her yıl kültürel çeÅŸitliliÄŸin sergilendiÄŸi birçok festival ve ÅŸenlik düzenlenmektedir. Hıdrellez Bahar Bayramı, Yığılca Hasanlar Barajı Yelken Yarışları, DoÄŸa Yürüyüşleri, Çilimli Yukarı Karaköy Türbeleri Anma EtkinliÄŸi, BekiroÄŸlu Köyü Isırgan Åženlikleri, hemen hemen her köyde ve Gölyaka, KaynaÅŸlı, Çilimli ilçelerinin merkez mahallelerinden bazı bölümlerinde yapılan çok sayıda Yayla Åženlikleri, Düzce-Akçakoca Uluslararası Turizm, Kültür ve Fındık Festivali gibi etkinliklerde köy, doÄŸa, doÄŸal alanlar ve kent yaÅŸamının güzellikleri ve bu oluÅŸumların kent halkına  yansımaları sergilenmektedir.

Düzce; Batı Karadeniz’in tek antik kenti olan Prusias ve Konuralp Bey' in mezarının bulunduÄŸu yer olmasının yanı sıra olaÄŸanüstü doÄŸal güzelliklere de sahiptir. Yaylaları, gölleri, akarsuları ve Karadeniz’e açılan 29 kilometrelik sahiliyle turizmin her çeÅŸidine uygun bir kent görünümündedir.

wife affair click here husbands that cheat

Eğitim Kurumları
1.Teknik Eğitim Fakültesi (Düzce Üniv.) -
2.Tıp Fakültesi (Düzce Üniv.) -
3.Fen Edebiyat Fakültesi (Düzce Üniv.) -
4.Fen Bilimleri Enstitüsü (Düzce Üniv.) -
5.Sosyal Bilimler Enstitüsü (Düzce Üniv.) -
6.Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Düzce Üniv.) -
7.Sağlık Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
8.Düzce Üniversitesi -
9.Orman Fakültesi (Düzce Üniv.) -
10.Akçakoca Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
11.Akçakoca Meslek Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
12.Cumayeri Meslek Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
13.Çilimli Meslek Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
14.Düzce Meslek Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
15.Gümüşova Meslek Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
16.Gölyaka Meslek Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -
17.Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu (Düzce Üniv.) -

Kütüphaneleri

Yazarları

Bu şehirde kayıtlı üyeler
Kullanıcı Yorumları

! Yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üyelik için lütfen sayfanın üst kısmında yer alan"Üye Giriş | üye ol" linkine tıklayınız.

Kayıt Ekleyen / Eklenme Tarihi
Nurgül Çepni / 26.12.2008



Eski Eserler


Eski Eserler Kütüphanesine Hoşgeldiniz!

Hesap İşlemleri

Üye değil misiniz? Üye olun!

Eski Eserlere üye olarak, kütüphanenimiz ve eserlerimiz hakkında paylaşımlardan hesabınız üzerinden faydalabilirsiniz...